Lichaamsgerichte Therapie

Jouw lichaam vertelt vaak een ander verhaal dan je hoofd. Gedachten zitten in je hoofd, emoties en gevoelens ervaar je in je lijf. Toch zijn we gewend om alleen naar ons hoofd te luisteren. Totdat de lichamelijke signalen niet meer te negeren zijn en fysieke en mentale klachten een enorme impact op je leven krijgen. Denk aan beklemmende gevoelens, emoties van twijfel, onvrede, onmacht, angst, maar ook vermindering van vitaliteit, extreme vermoeidheid, pijn of ziekte.  

Weer terug in balans

Wat doet je lijf als jij je niet op je gemak voelt? Of als je bang, boos of verdrietig bent? Dat laat ik je ervaren met lichaamsgerichte oefeningen, ademhalingstechnieken, meditatie en visualisatie. Ik stel je vragen die helpen je aandacht naar binnen te richten. Zo word je je bewust van je eigen gevoelens. Waar loop jij in het dagelijks leven tegenaan? Dat gebruiken we als startpunt om samen te werken aan het herstel van je innerlijke balans. Bij lichaamsgerichte therapie leer je blokkerende gedragspatronen herkennen en je lichaamssignalen weer juist interpreteren.

Core Energetica

Psychiater John Pierrakos ontwikkelde de therapeutische methode Core Energetica, gebaseerd op de uitgangspunten van Sigmund Freud en Wilhelm Reich. Core Energetica neemt de gezonde, creatieve en spirituele kern van elk mens als uitgangspunt. Het doel is om deze kern opnieuw te openen en inzicht in patronen te verwerken. Effectief en direct toe te passen in het dagelijks leven. Meer informatie over deze therapie lees je op de website van Core Energetics.

 

Afgestemd op jou

Jij staat bij mij centraal. De oefeningen stem ik af op wat jou op dat moment verder helpt. Fysieke oefeningen en beweging, ademhalingsoefeningen, meditatie, en steunende gesprekken wissel ik af. Je komt in contact met je lichaam, (spier)spanningen en dieper liggende gevoelens. Zo ga je steeds beter begrijpen wat jouw lichaam je wil vertellen. Door daarnaar te luisteren en er actie op te ondernemen, leer je weer te leven vanuit je kern. Het effect?  Meer energie en zelfvertrouwen!

Voor wie is lichaamsgerichte therapie geschikt?

Een lichaamsgerichte aanpak is bijzonder waardevol voor je als je veel vanuit je hoofd leeft of in een fase zit met grote veranderingen. Daarbij kun je klachten ervaren als:

  • Veel piekeren
  • Sombere gevoelens of gedachtes
  • Weinig energie
  • Opgekropte emoties
  • Slecht slapen
  • Onveilig voelen
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Kort lontje

Daarnaast is het ook een hele effectieve methode om jezelf beter te leren kennen.

 

Wat levert het je op?

Samen onderzoeken we wat jouw lichaam je vertelt, zodat je een nieuwe manier ontdekt van omgaan met wat je lastig vindt. Je komt weer in contact met jezelf. Je leert jezelf weer kennen! Je ervaart meer kracht, meer zelf vertrouwen en meer levenslust. Je komt weer in je eigen midden staan.